2013-01-19 16:55:09• hírek • Szatmar.ro

Búcsú a girlandoktól

Lassan, de biztosan eltűnnek Szatmárnémeti utcáiról az ünnepi díszkivilágítás girlandjai, szombaton a város több pontján szerelték le őket. Mondjuk, ideje is volt, hisz szilveszter három, karácsony pedig immár négy hete elmúlt.

Sic transit gloria mundi. Így múlik el a világ dicsősége, mondhatnánk, látva, hogy a szakemberek sorra szedik le az apró világító testeket, girlandokat. Szombat délelőtt többek között a Burgya-sarkon és a Sugár úton dolgoztak szakadatlan, mit sem törődve azzal, hogy néha akadályozták a forgalmat.

A Szabadság-térről a karácsonyfa már hetekkel ezelőtt eltűnt, az egykori Pannónia omladozó vakolatai szomorúan tekintgethetnek a téli álmát alvó park fáira, sövényeire.

Szatmárnémeti ünnepi díszfényeit közel másfél hónappal ezelőtt, december 5-én, szerdán kacsolták fel. A girlandokra és egyéb világító színes kütyükre összesen 360.000 lejt költött a polgármesteri hivatal. Többet, mint az előző években bármikor! Egy esztendővel korábban 180.000, 2010-ben 150.000, míg 2009-ben 220.000 lejbe kerültek az ünnepi fények.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: